KAT

Uw dier behandelen met zo min mogelijk stress en ongemak!

Dit principe draag ik hoog in het vaandel. Dit probeer ik vooral te bekomen door het dier in zijn normale omgeving de tijd te geven om te wennen aan een nieuw persoon (mezelf in dit geval) en alle handelingen die met een lichamelijk onderzoek gepaard gaan.

 

Van het moment het dier bij de dierenarts komt (of vice versa), is er meestal al sprake van een zekere mate van stress. Mijn doel is om dit stressgehalte zo min mogelijk te doen stijgen, en samen werken we ernaar om het te doen dalen en zelfs te laten verdwijnen!

 

U kan bij mij terecht voor preventieve zorgen zoals jaarlijks onderzoek en vaccinaties. Ook indien uw dier zich niet lekker voelt, kunt u op mij rekenen.

 

In geval van verder onderzoek (echo, röntgen) of operatie werk ik samen met buurtcollega’s zodat u en uw dier optimaal verder geholpen worden.

Deze regeling strekt zich ook uit over wachtdienstregeling en bij verlet van mijn kant.

 

Een afspraak maken kan telefonisch op 0032 (0)494/38.40.07, via het contactformulier of mail info@canifel.be

Of het nu om een kitten, adolescent of volwassen kat gaat, over één ding is iedereen het eens. Zijn/haar komst zal de gezinssituatie grondig wijzigen en de dynamiek binnenshuis zal nooit meer dezelfde zijn.

 

Ik help u graag een weloverwogen en geïnformeerde beslissing te nemen alvorens over te gaan tot aanschaf / aankoop van een kat..

Het is van groot belang dat u een weloverwogen keuze maakt i.v.m. welk ras, de leeftijd, het geslacht, het karakter, etc.  van uw nieuwe aanwinst.

 

Verschillende opties doen zich hier voor:

  • misschien heeft u advies nodig i.v.m. de raskeuze of wilt u bevestiging dat uw keuze geschikt zal zijn voor de levensomstandigheid die u hem/haar kan bieden.
  • mogelijk heeft u al een fokker op het oog en wilt u zeker zijn dat dit kitten de beste start zal krijgen. Een goede fokker heeft de nodige kennis om de eerste socialisatieperiode goed te begeleiden en om te bekijken welk karakter binnen het nest het best bij u zal passen. In samenspraak met de fokker wil ik graag uw tussenpersoon zijn in de bevestiging dat het gekozen kitten inderdaad een goede match zal zijn met u als nieuwe eigenaar.
  • bent u één van de prachtige mensen die een kat uit het asiel wilt nemen en heeft u graag professioneel advies op maat van uw persoonlijke situatie, dan bent u bij mij aan het goed adres.

Als u een kitten in huis neemt, moet u stilstaan bij de specifieke behoeftes van dit dier. Hoewel een kat zich zeer goed kan aanpassen aan ons stedelijk leventje is het zeker geen overbodige luxe om het kitten te socialiseren. Het is niet meer dan normaal dat we de tijd nemen om een kitten te laten wennen aan wat van hem/haar verwacht wordt gedurende zijn volwassen

bestaan.

Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken voor het geluk van een kat!

Een kat is een dier dat evolutionair gezien erg zelfstandig is, nood heeft aan een territorium en graag alleen is. Op het eerste zicht dus geen optimale match in gezinssituaties waar verwacht wordt dat de kat binnenshuis blijft, soms zelfs verplicht wordt om met andere dieren (kat, hond, konijn,…) samen te leven en bovendien nog een gezelligheidsdier is als de eigenaar thuis komt van een dag werken.

 

Als kersverse eigenaar van een kitten of jonge kat moet u bewust zijn van dit feit en de gevolgen ervan. Geef een kitten de kans om te wennen aan de omstandigheden en verwachtingen die om hem / haar afkomen. Ik begeleid u graag gedurende deze cruciale fase in het leven van uw kat.

Een kat is een dier dat evolutionair gezien erg zelfstandig is, nood heeft aan een territorium en graag alleen is. Op het eerste zicht dus geen optimale match in gezinssituaties waar verwacht wordt dat de kat binnenshuis blijft, soms zelfs verplicht wordt om met andere dieren (kat, hond, konijn,…) samen te leven en bovendien nog een gezelligheidsdier is als de eigenaar thuis komt van een dag werken.

Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken voor het geluk van een kat!

Voor de optimalisatie de van leefomgeving voor oudere katten raad ik de cursus basisbehoeftes aan. We gaan samen na of er wel word voldaan aan de basisbehoeftes van uw kat. Denk hierbij aan drink- en voederstations, schuilplaatsen, krabpalen, kattenbakken, klimmogelijkheden,…

 

Indien er verder (nog) geen gedragsproblemen zijn, ga ik uit van 2 lessen, bij u thuis gegeven

Onder probleemgedrag verstaan we elk gedrag dat als ongewenst ervaren wordt. Hier is het erg belangrijk dat we een duidelijk beeld scheppen van de situatie waarin het gedrag is ontstaan.

 

Ten eerste moeten we uitsluiten dat er een lichamelijk probleem aan de basis ligt van het ongewenste gedrag. De kat zal uitgebreid klinisch onderzocht worden. Dit kan gebeuren op mijn locatie of bij u thuis, al naargelang de aard van het probleem. Ondertussen bespreken we de voorgeschiedenis van het dier, zowel op lichamelijk als mentaal vlak.

 

Dit eerste consult is dus in principe bedoeld om als basis te dienen. Er wordt een verslag opgemaakt en we maken in overleg een stappenplan om zo verder te kunnen bouwen tijdens de vervolgconsulten.

 

Het aantal consulten hangt geheel af van de ernst van het gedrag, het dier en de therapietrouw van de eigenaar.