COLLEGA DIERENARTSEN

Als dierenarts houd ik graag een fijn contact aan met de collega’s. Ik vind het erg belangrijk dat een huisdier zo min mogelijk stress ondervindt als hij/zij een bezoekje moet brengen aan de dierenarts. Daarom probeer ik, indien mogelijk, de eigen dierenarts bij de socialisatie en de opvoeding van het dier te betrekken. Dit onder de vorm van een puppy party, of als uitstap tijdens de basiscursus.

Puppy party’s worden in de dierenartsenpraktijk gegeven. De benodigde ruimte is afhankelijk van de grootte van de groep.

De bedoeling hiervan is om de pups (en hun baasjes) de kans te geven om te wennen aan alles wat er kan gebeuren bij een bezoek aan de dierenarts. Denk aan alle geluiden en geuren van de entree, de balie, de wachtkamer, de soms gevreesde weegschaal,…. Ook de onderzoekstafel en alle handelingen die daarop ooit zullen moeten gebeuren. Het zijn allemaal kleine dingen die bijdragen aan de ervaring van het dier.

 

Tijdens de puppy party creëren we een aangename ervaring voor de pups en hun baasjes. Dit is een stap in de goede richting en zorgt mede voor een hond (én baasje) die vrolijk binnenkomt en even opgewekt weer buiten gaat na een consult.

 

Contacteer me voor meer informatie (info@canifel.be of 0494 / 38 40 07).

Ook in geval van problemen is het fijn dat we een team kunnen vormen om tot de beste oplossing te komen. En met ‘we’ bedoel ik het dier, de eigenaar, de eigen dierenarts, en mezelf.

 

Indien u zelf beperkt bent in de tijd die u kunt besteden aan angstige of agressieve dieren, ben ik steeds bereid om een helpende hand te bieden. Er is mogelijkheid om te werken met het dier binnen uw praktijkruimte, aan huis bij de eigenaar, of op mijn eigen locatie. Dit alles natuurlijk in samenspraak met u, als behandelende dierenarts.

 

Dieren met probleemgedrag mag u steeds doorverwijzen (info@canifel.be of 0494 / 38 40 07). Indien gewenst hou ik u op de hoogte van het behandelingsplan voor de patiënt. Alvorens ik de eventuele noodzaak voor medicatie bespreek met de eigenaar, is het mijn gewoonte om zowiezo eerst contact op te nemen met de behandelende dierenarts.

 

Contacteer me gerust vrijblijvend voor meer informatie.